Qui som

A l’editorial Salvatella, nascuda fa més de cent anys amb l’objectiu de confeccionar material didàctic de qualitat per a nens i nenes, l’ha caracteritzat sempre la voluntat d’abocar tota la cura i tota l’atenció disponibles en l’edició de llibres i contes infantils. Així, també es vol representar un suport sòlid tant per a les criatures com per a les famílies, tutors i educadors, mitjançant eines que del procés educatiu, així com del primer capbussament dins l’etapa estudiantil, en puguin fer una mena d’aventura entretinguda, divertida i extraordinària. La lectura és i sempre serà una pràctica clau per a l’aprenentatge de grans i petits, i l’editorial Salvatella mai no deixarà de promoure’n la realització amb les seves publicacions.

ed salvatella 1-bis

Els inicis: Salvatella i l’escola activa

 

L’editorial es va fundar l’any 1922 a Barcelona, al barri de Gràcia. En contra del model educatiu de l’època, l’anomenada escola tradicional, Miguel Salvatella va desitjar que les publicacions escolars reflectissin un mètode d’ensenyament més aviat actiu i que introduïssin exercicis que responguessin a les necessitats dels alumnes: necessitat de saber, necessitat de produir i de crear, necessitat de buscar allò que fa falta. Per fer-lo realitat, l’editorial Salvatella va esdevenir pionera en el camp de les publicacions d’ensenyament dirigides tant als alumnes com als educadors. Des del principi va acordar-se que els infants són éssers competents amb interessos i curiositats naturals, amb habilitats úniques, amb potencial per aprendre i amb capacitat per prendre decisions importants, i aquest plantejament va acabar d’evidenciar que la casa formava part d’un nou model educatiu: l’anomenada escola activa.

Segona generació i consolidació

 

Amb els anys, els moviments van perdent força i finalment moren, però l’editorial Salvatella ha sabut adaptar-se a les particularitats de cada època i avui dia continua alçant-se imponent en qualitat de referent dins el món editorial i educatiu. Prop del 1977 l’editorial va fer un tomb i, sense perdre el sentit pedagògic que sempre l’ha caracteritzat, es va centrar en l’educació infantil i en els llibres de manualitats. Com que la capacitat d’innovació dels integrants de la casa no s’havia esgotat pas, van ser ells els que van iniciar la producció de fitxes per a preescolars.
ed salvatella 2
ed salvatella 15

Cap a l’era digital

 

Del 1997 ençà, tant el gegant anomenat Internet com les noves tecnologies van anar guanyant terreny i van fer recular els antics mètodes de producció i de cerca tradicionals en molts sectors. Per descomptat, el sector editorial no en va ser cap excepció, i l’editorial Salvatella va haver de fer un pas endavant per tal d’acabar introduint-se en l’anomenada era digital, mitjançant tant l’actualització de tot el seu fons com l’obertura de noves línies. Així, el 2014 va quedar inaugurada l’antiga pàgina web de l’editorial Salvatella i també va sorgir el logotip oficial de l’empresa, un parell d’elements que fonamentarien el projecte de digitalitzar les col·leccions existents i de crear aplicacions per a dispositius mòbils, l’objectiu principal del qual era modernitzar la imatge de la casa segons les tendències del moment.

Cistella0
No hi han productes!
0