Els autors que escriuen els llibres que després s’editen a l’editorial Salvatella han estat triats amb cura i sempre segons la norma principal de la casa: les diverses necessitats de nens i nenes, pares i educadors han de quedar més o menys satisfetes, però com a mínim respostes. A continuació, se’n presenten alguns.

noemi

Noemí Fernández Selva

Noemí Fernández Selva és directora d’escola, mestra de música i fa anys que compagina la feina amb l’elaboració de contes i quaderns per a nens. Sempre ha opinat que els docents s’enriqueixen especialment en compartir les experiències amb altres professionals i és per això que va decidir obrir un blog en línia dins el qual començaria a publicar les seves reflexions en qualitat de pedagoga especialitzada en psicoteràpia humanista. Aquesta especialització li va permetre deixar de sentir-se incapaç d’entendre certs processos que caracteritzen els éssers humans pel que fa a l’àmbit psico-social i passar a ser capaç d’acompanyar els alumnes al llarg de l’aventura anomenada creixement. L’editorial Salvatella li ha publicat les col·leccions “Des de dins” i “Atrapa-Paraules”, entre d’altres.

Maria Pilar Gil

Maria Pilar Gil va néixer a Badalona el 17 de novembre de 1967, encara que actualment viu a Escòcia. Va cursar amb èxit el doctorat en Ciències Químiques de la Universitat de Barcelona i va ampliar els seus coneixements estudiant un postgrau a la Washington University de Saint Louis.

Tot i això, una passió irrefrenable per la lectura i un immens amor de mare envers els seus dos fills van fer que volgués endinsar-se en el món de la literatura infantil. I poc més tard va començar a escriure’n ella mateixa, de contes tan interessants com divertits. L’editorial Salvatella li ha publicat la col·lecció “Genius”, en què cada conte presenta un personatge històric diferent i pretén transmetre valors i qualitats importants per al desenvolupament intel·lectual dels nens, com la curiositat, la independència de pensament o el sentit crític.

maria pilar gil
s200_ramon.bassa

Ramon Bassa i Martín

Ramon Bassa Martín és mestre, pedagog i ex-director del Servei Lingüístic de la Universitat de les Illes Balears. L’interès per la psicologia de l’educació i per l’ensenyament en general l’han portat a dedicar prop de cinquanta anys de vida als camps de la pedagogia, la didàctica de la llengua i les habilitats lingüístiques. De fet, abans de descobrir que el seu objectiu era facilitar i amenitzar l’aprenentatge dels infants, ja havia publicat més de seixanta llibres i nombrosos articles relacionats amb aquests temes. Més tard, l’editorial Salvatella va publicar-li la col·lecció “De mica en mica”, un conjunt de llibres que, a més d’històries curtes i senzilles, inclouen observacions didàctiques (quadres aclaridors que mostren les posicions de les lletres i els sons per facilitar-ne la lectura, la pronunciació i l’escriptura).

Glòria Gómez De La Tia

Glòria Gómez De La Tia va néixer a Barcelona l’any 1965. En qualitat d’amant empedreïda de la lectura i dels llibres en general, ha passat dotze anys treballant en biblioteques, tant d’especialitzades en literatura clàssica i juvenil com d’especialitzades en llibres infantils. Una d’aquestes biblioteques més dedicades als contes per a nens va fer que dins la bibliotecària i documentalista despertés una passió fins llavors adormida i insospitada per l’escriptura d’aquest tipus d’històries. Aquest fet també va propiciar que passés a ser membre del consell de redacció de la revista “SIPAJ Mensual” (dedicada a la promoció d’activitats juvenils) durant tres anys i hi publiqués poesia, narrativa, crítiques literàries i articles periodístics. L’editorial Salvatella li ha publicat el llibre “Asim, viatger del món”, un preciós cant a la no-discriminació racial i al respecte mutu pel que fa a l’entorn i a la resta d’éssers vius.

gloria gomez de la tia
Susana_Peix,_març_2018

Susana Peix Cruz

Susana Peix Cruz mai no ha deixat de gaudir enormement de la lectura, encara que comencés a formar-se professionalment en l’àmbit de la joieria. Ha treballat com a gemmòloga i taxadora de joies, però fins que no va provar de ser bibliotecària, l’any 2000, no va descobrir la seva vocació veritable: l’escriptura de contes i novel·les infantils i juvenils. A l’editorial Salvatella ha quedat clara la seva voluntat de facilitar l’aprenentatge dels més petits amb la col·lecció “Escola de les lletres”, que les presenta en qualitat d’alumnes d’una escola anomenada Abecedari. Cadascun dels contes se centra en una o més lletres que, com qualsevol personatge, viuen aventures i afronten problemes d’una manera més o menys original.

Mireia Canals

Llicenciada en filologia anglesa i doctora en comunicació àudiovisual, la Mireia Canals s’ha dedicat a l’escriptura infantil a partir d’una col·laboració amb un grup d’investigació de la UAB el qual treballa els hàbits, les conductes i els valors en infants i adolescents. La Mireia ha escrit per Salvatella col·leccions amb clara vocació d’ensenyament, com “Emocions”, que incentiva el desenvolupament emocional i afectiu dels nens o “Els Contes de’n Marc i la Maria”, que potencien conductes de socialització i hàbits d’autonomia en els més petits.

Mireia Canals
teresa sabate

Teresa Sabaté

Teresa Sabaté Rodié va néixer a Alguaire (Lleida) i va cursar els seus estudis a l’Escola de Mestres de Lleida. Treballa com a mestra de preescolar a Alguaire i compagina la feina amb l’escriptura. Es va introduir en el món de les publicacions educatives amb llibres de lectura que han anat seguits de quaderns de preescriptura, escriptura, plàstica, contes, matemàtiques, etc. La seva feina va fer que s’adonés que necessitava material didàctic que no trobava en el mercat. De la seva faceta d’escriptora, que l’editorial Salvatella ha defensat sempre, en destaca la col·lecció “Volem saber”. El 2005 va rebre un homenatge dels escriptors lleidatans, les institucions culturals i el món dels llibres.

Vicente Palacios

Des del moment en què va néixer a pocs metres de la casa de Vicente Solórzano (pioner de la papiroflèxia moderna) aquest burgalès estava destinat a ser algú important en el món d’aquest art. La seva afició es va convertir en passió quan, amb cinc anys, va veure com un nen plegava un full de paper fins a convertir-lo en un vaixell de dos seients. A partir de llavors es va tornar un investigador incansable, inventant algunes figures que s’han fet famoses i publicant i difonent la papiroflèxia arreu del món.

vicente palacios
Carmina-Del-Río

Carmina del Río

Carmina del Río Galve ha cregut sempre que la infantesa és una etapa crucial pel que fa a la formació tant personal com acadèmica que l’individu ha d’anar desenvolupant al llarg de la seva vida, i per tant ha escrit i il·lustrat més d’un centenar d’històries que pretenen subratllar la importància de certs valors com ara l’amistat i el respecte pels altres, per l’entorn i per les diferencies o minusvalideses. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, però no en va sortir determinada a mantenir la il·lustració com a únic ofici, sinó que d’aleshores ençà l’ha seguit compaginant amb el d’escriptora i, fins i tot, amb el de professora. Per a l’editorial Salvatella ha escrit i il·lustrat nombroses col·leccions: l’anomenada “Laura i companyia”, “Els nostres deures” o “Avui és un dia especial”, entre d’altres. Sobretot, als contes de la Carmina del Río els caracteritzen uns dibuixos plens de tendresa i uns textos senzills, molt propers als infants.

Mariona Garriga

La Mariona Garriga va néixer a Barcelona l’any 1972. Advocada de professió, és actualment mediadora familiar i creadora del projecte de formació en mediació per a la infància i persones educadores “Creixent amb mediació”. Ambdues facetes les combina amb la tasca de gestionar una comunitat de cotreball de retorn social.

La Mariona va idear el seu projecte mediador per a la infància a partir del llibre “Els petits mediadors”, un conjunt de contes amb guies didàctiques i propostes d’activitats per treballar la gestió de conflictes en grup o a l’aula. Actualment el llibre “Els petits mediadors”, considerat una novetat en l’àmbit mediador, ja té una segona part, “Els petits mediadors II”

L’evolució de la Mariona, des de l’advocacia, passant per la mediació fins a l’educació, li ha proporcionat experiències molt diverses en la gestió de conflictes, fet que aprofita per compartir-les amb la infància i les persones educadores.

Mariona Garriga
lara

Lara Sànchez i Guirado

La Lara Sánchez va néixer a Mataró. Es va llicenciar en Belles Arts a Barcelona i la seva vida professional s’ha encaminat sempre cap a la il·lustració fent Larades. Amb un estil humorístic i alhora tendre, procura que els seus personatges parlin per si sols i expliquin una història, la seva història.

Ha col·laborat en diferents actes i obres per la seva ciutat, a Mataró, els més destacats han estat il·lustrar una entranyable Vella Quaresma l’any 2013, el disseny del Torró d’Autor 2014 de la prestigiosa i tradicional Pastisseria Uñó i obtenint el premi a Mataronina de l’any 2014 per la seva trajectòria artística. També ha fet projectes a Barcelona, amb TRAM Barcelona i il·lustrant murals pels Cap de la Vila Olímpica i el Cap de la Barceloneta. Ha il·lustrat les històries del conte ‘L’avi ja no hi és’ i ‘El secret d’en Xavi’, i els divertits i entretinguts quaderns de Llapisipinzell.

Juan Lucas Onieva López

Juan Lucas Onieva López ha impartit classes a Puerto Rico i Corea del Sud, i actualment exerceix com a professor de Didàctica de la Llengua i la Literatura en la facultat d’educació de la Universitat de Màlaga. És Doctor en Ciències de l’Educació i posseeix un màster en Polítiques i Pràctiques d’Innovació Educativa, i un altre en Recerca i Avaluació Educativa. Entre els seus llibres sobre valors destaquen “El convivenciario. Cuentos con valor”,“Mi diario de valores”,  “Aprendiendo valores 1” i “Aprendiendo valores 2”.

lucas
eva

Eva Ayné López

Mestre de primària, mestre d’educació especial i psicopedagoga.

Cistella0
No hi han productes!
0