12 DE diciembre, 2015

La vida d’Hipàtia a l’abast dels nens

La llum d’Alexandria ens transporta al final del món antic, a la ciutat d’Alexandria del s.V d.C.  Allà, Hipàtia, un dels personatges més rellevants de les matemàtiques i l’astronomia, creix envoltada de llibres (o papirs), de la mà del seu pare que l’educa per tenir sempre la ment oberta, estudiar i qüestionar-se tots els dogmes dels diferents sabers.

L’Alexandria on vivia Hipàtia era el lloc ideal per una persona amb els seus gustos, les seves aspiracions i els seus ideals. Era la capital cultural del moment. Aviat Hipàtia esdevindrà famosa per les seves investigacions i per la seva capacitat per transmetre, com a professora, tot el seu saber. I una cosa més important, va passar a la història per ser capaç de fer que els demés penséssin per si mateixos i desenvolupéssin el seu pròpi sentit crític.
4603-large_default

Un llibre que motiva als petits a pensar per sí mateixos i a disfrutar amb les diferents disciplines d’estudi. També una història que mostra el poder destructiu de la ignoràancia i de deixar-se portar pel pensament manipulat de la majoria.

Una història també sobre un lloc que va reunir durant molt de temps el saber i el coneixement humà, la biblioteca d’Alexandria, i el far que també donava fama a la ciutat. Dos monuments que van guiar durant molt de temps als homes, dues maneres diferents de fer que no es perdéssin. I també un relat sobre un personatge genial que va entregar la seva vida a la ciència, el coneixement, les matemàtiques i l’astronomia, una altra petita joia de la col·lecció GENIUS que adapta grans vides pels més petits.


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *